Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

Video Device In TOP to multiple containers?

Still a little green? Ask your beginner's questions here

Video Device In TOP to multiple containers?

Postby safetyhammer » Wed Sep 12, 2018 9:56 am

Hi,
I'm planning a show where actors perform in front of a greenscreen, I put backgrounds behind them and play the result to the audience.
I was hoping to run the show with a movie player like this one-
https://www.youtube.com/watch?v=zFKkhRG9AcY
Operator hits a button to progress to the next shot when the actors are ready.
A lot of the time it'll just be putting the performers in front of a background but there'll sometimes be stuff in the foreground and / or special effects.


I've got a Video Device In TOP, I want to get its footage down into containers as they're selected, do a few operators, send the result back up to the screen.

The problem I'm having is sending the camera footage where I want it to go.
Is there a way to get the output of that Video Device In TOP into a container?
Or am I going about this the wrong way?

Thanks
safetyhammer
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 21, 2016 5:22 am

Re: Video Device In TOP to multiple containers?

Postby nettoyeur » Wed Sep 12, 2018 10:15 am

You can use Select TOPs to get the output from any TOP in your network at any other place(s) in your network.

see Help->Operator Snippets -> TOP -> Select TOP for some examples
Idzard Kwadijk | freelance TouchDesigner consultant | LinkedIn
Checkout ChopChopChop.org - the TouchDesigner marketplace!
nettoyeur
 
Posts: 964
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:00 pm
Location: Amsterdam, The Netherlands

Re: Video Device In TOP to multiple containers?

Postby swampmonster » Wed Sep 12, 2018 9:34 pm

another more visible way to make the connection would be to put an in TOP inside each of the containers and wire the video top to the container.
swampmonster
 
Posts: 55
Joined: Sun May 13, 2012 5:18 pm
Location: new orleans, LA, USA

Re: Video Device In TOP to multiple containers?

Postby safetyhammer » Tue Sep 25, 2018 7:14 pm

Hey thanks- it's all working real nice so far- I'm sending camera footage to containers with Select TOPs, combining my images and sending composites out to screens, but I'm having the problem that the more shots I have in the project, the more places the camera footage has to go to, which slows everything right down.
Is there an elegant way to send the camera to just the currently-live container?
thanks
safetyhammer
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 21, 2016 5:22 am

Re: Video Device In TOP to multiple containers?

Postby nettoyeur » Wed Sep 26, 2018 4:57 am

TD is a pull-based system - nodes only cook when something is requesting their output.
So if you use a switch TOP at the end to select the output you want to see, the other parts of the network will not cook. Watch the green wires between nodes - if they are animated they cook.
Please note that opening a viewer on a node is the same as requesting its output.

Recommended reading: the Order of Cooking
Idzard Kwadijk | freelance TouchDesigner consultant | LinkedIn
Checkout ChopChopChop.org - the TouchDesigner marketplace!
nettoyeur
 
Posts: 964
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:00 pm
Location: Amsterdam, The Netherlands

Re: Video Device In TOP to multiple containers?

Postby safetyhammer » Wed Sep 26, 2018 9:05 am

Ah!
Awesome. Thanks.
safetyhammer
 
Posts: 3
Joined: Wed Sep 21, 2016 5:22 am


Return to Beginners

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests