Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

Accumulating values with speed CHOP

Still a little green? Ask your beginner's questions here

Accumulating values with speed CHOP

Postby mikedean » Wed May 16, 2018 6:38 pm

Hi all,

I'm trying read rows of a table based on the timeline, but using the beats rather than frames or seconds. It's all good using the beat CHOP as long as I do it with bars, but what I really want is to be able to step through on sixteenth notes.

I figure I could set the beat CHOP to send sixteenths, but then clamp the output to 1 to use as a sort of 'clock' to step through, accumulating values with the speed CHOP. I'm not understanding something because somehow the speed CHOP is showing fractional values, even though I'm only sending 0 and 1. I've included a .tox that has the set up.

What I want to know is: How do you accumulate integer values?

Many thanks!

Reference: https://matthewragan.com/2014/05/28/let ... hdesigner/
Attachments
sequencer.tox
(1.32 KiB) Downloaded 21 times
mikedean
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 08, 2017 9:18 pm

Re: Accumulating values with speed CHOP

Postby zzz28 » Thu May 17, 2018 11:03 am

Hello,
You can add a math chop after speed chop and set the integer parameter to floor.
User avatar
zzz28
 
Posts: 10
Joined: Mon Nov 05, 2012 1:12 pm

Re: Accumulating values with speed CHOP

Postby mikedean » Thu May 17, 2018 11:58 pm

Hmmm doesn't seem to solve the issue. It's the speed chop that seems to be accumulating incorrectly. I've included a 10 second video clip to show what I mean (1.2mb).
Attachments

[ Play Quicktime file ] td-seq.mov [ 1.17 MiB | Viewed 560 times ]

mikedean
 
Posts: 2
Joined: Wed Feb 08, 2017 9:18 pm

Re: Accumulating values with speed CHOP

Postby nettoyeur » Fri May 18, 2018 12:33 am

On mobile so can't open your example but it sounds like you could use a Count CHOP, with its limitmax parameter set to the number of rows in your table. Use your 16th notes as a trigger of that Count CHOP. (A count occurs when its triggersignal goes from below or equal to zero, to anything above zero)
Idzard Kwadijk | freelance TouchDesigner consultant | LinkedIn
Checkout ChopChopChop.org - the TouchDesigner marketplace!
nettoyeur
 
Posts: 938
Joined: Mon Oct 15, 2012 12:00 pm
Location: Amsterdam, The Netherlands


Return to Beginners

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests