Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

Intel RealSense

Discuss graphics hardware, computer hardware, and input/output devices to use with TouchDesigner

Re: Intel RealSense

Postby malcolm » Wed Sep 30, 2015 4:33 pm

Those are already accessible in the CHOP, no?
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 4396
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: Intel RealSense

Postby fHainer » Wed Sep 30, 2015 4:45 pm

Oh sorry... and oh nice!

I couldnt find it in the wiki (http://www.derivative.ca/wiki088/index. ... Sense_CHOP) and have no realsense to check it out. But now ill buy one!

thx again...
fHainer
 
Posts: 30
Joined: Tue Jul 17, 2012 10:30 am

Re: Intel RealSense

Postby bLackburst » Thu Nov 19, 2015 7:18 am

Is marker tracking available for the r200? I know the differences between the hardwares, but exactly what are the touch designer implementation differences between the f200 and r200? The wiki doesn't state any functionality difference betweeen models with TD operators.
bLackburst
 
Posts: 334
Joined: Thu Sep 01, 2011 3:56 am
Location: Melbourne, Australia

Re: Intel RealSense

Postby barakooda » Wed Feb 10, 2016 12:25 pm

Malcolm :
Seem like we missing the option to get depth information on 60 fps.
search for "R200 Supported Configuration" in the PDF.
( unless i get it thru media foundation i think)

http://registrationcenter-download.inte ... 016_r1.pdf
User avatar
barakooda
 
Posts: 651
Joined: Fri Nov 27, 2009 5:08 pm

Re: Intel RealSense

Postby malcolm » Wed Feb 10, 2016 12:34 pm

Yes, currently I run all of the cameras at 30fps so all the streams stay in closer sync. It's a feature that could be added though.
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 4396
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: Intel RealSense

Postby stefano.v » Thu Mar 24, 2016 8:00 am

Hi, I'll write there without open a new thread.

I've upgraded to win 10 from 7 in order to use the realsense F200.
At the first time it wouldn't work, so I've found this thead where is specificated to work with the R4 SDK.

After uninstalling the R1 2016. runtime and driver, I've found the 1.4 driver and the R4 runtime, but I'm still unable to find the R4 SDK.
Does someone has a direct link to download?

BTW it seems to work with previous and current TD version (58910 - 58620), but is very hard to get correct gesture recognition and often loses hand tracking.

Is it because I miss R4 SDK?

Is there a chance to work with the latest SDK which seams more accurate?

Thank you guys!
stefano.v
 
Posts: 37
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:09 pm

Re: Intel RealSense

Postby malcolm » Thu Mar 24, 2016 11:48 am

Here is a branch build compiled against the R6 SDK.
https://www.dropbox.com/s/7r65opltg47rk ... t.exe?dl=0
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 4396
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: Intel RealSense

Postby barakooda » Thu May 05, 2016 7:55 pm

Hi Malcolm
What are the plans with the real sense new sdk support?
2016 R1 seem to have so many features...

I got here the sr300 to play with, did not open it yet.
User avatar
barakooda
 
Posts: 651
Joined: Fri Nov 27, 2009 5:08 pm

Re: Intel RealSense

Postby barakooda » Sat Dec 10, 2016 2:14 pm

Any plan to add more features to the cameras FPS variable ?
are all camera inputs to touch (not only real sense) currently limit to 30fps ?

Re: Intel RealSense

Postby malcolm » Wed Feb 10, 2016 12:34 pm
Yes, currently I run all of the cameras at 30fps so all the streams stay in closer sync. It's a feature that could be added though.
User avatar
barakooda
 
Posts: 651
Joined: Fri Nov 27, 2009 5:08 pm

Re: Intel RealSense

Postby kurtoon » Mon Feb 13, 2017 11:58 pm

Hi,

I'm working with the SR300 in 099 and it's been great so far. Thank you for the support. I'm running into a problem though relating to some of the laser power settings on the camera.

In my setup, the camera is facing down onto a table detecting hands and objects. The camera's laser projection power seems to want to auto adjust, I'm guessing to try to get a good exposure range. The side effect is that it gives me noisy edges and a black halo on the background, which leads to messy foreground extraction. I've tried many materials (foamcore, cardboard, wood, different colored papers) but the effect is the same- the camera auto adjusts the laser power down. I've illustrated the effect in my attachment.

Some googling led me to this utility which has the ability to control the laser power along with other useful features like accuracy, motion range tradeoff, and depth confidence threshold. I was able to install and run this utility for the SR300 on Windows 10 and can confirm that setting the laser power level manually fixes my issue.
https://software.intel.com/en-us/forums ... pic/537872

In the SDK, these all seem to be part of the Property enumerator:
https://software.intel.com/sites/landin ... pture.html

or alternatively, part of the device interface:
https://software.intel.com/sites/landin ... pture.html

The laser power level control would be extremely useful to me right now. Any of the others are icing on the cake.

I'd also be okay with writing a dll and adjusting these properties myself, but I don't know how to access Touch's Realsense Session instance.

Any help is much appreciated. Thank you!
Attachments
realsense_autoexposure.jpg
realsense_autoexposure.jpg (76.55 KiB) Viewed 4269 times
kurtoon
 
Posts: 34
Joined: Fri Feb 26, 2010 11:47 pm
Location: Los Angeles

PreviousNext

Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests