Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

Stereolabs ZED camera

Discuss graphics hardware, computer hardware, and input/output devices to use with TouchDesigner

Stereolabs ZED camera

Postby tohox » Mon Jan 21, 2019 10:25 pm

Hi,

Have been experimenting with the ZED TOP, CHOP and SOP under build 2019.10280 and am currently stuck with the camera restarting every 15-20 seconds or so under all three OPs. Wondering what the current usable SDK, CUDA and firmware versions are? Right now I'm using SDK 2.7.1, CUDA 10.0.243 and ZED firmware 1523. The camera seems to be working fine without any interruptions using StereoLabs' own utilities (ZED explorer, ZED viewer, diagnostics etc).

The release notes from November 2018 mention CUDA 9.2 and SDK 2.5.1 Should I still be using those?

Thanks,
tohox
 
Posts: 45
Joined: Tue Jun 14, 2016 1:29 pm

Re: Stereolabs ZED camera

Postby masterofshapes » Fri Apr 05, 2019 1:32 pm

Same issue here were you able to resolve. Using Cuda 10 with latest firmware
masterofshapes
 
Posts: 12
Joined: Tue Jan 17, 2012 1:58 pm

Re: Stereolabs ZED camera

Postby tohox » Fri Apr 05, 2019 2:56 pm

Unfortunately not. I haven't been able to try again with later builds or other CUDA versions either.

Sorry!
tohox
 
Posts: 45
Joined: Tue Jun 14, 2016 1:29 pm

Re: Stereolabs ZED camera

Postby ben » Thu Apr 25, 2019 12:17 am

We'll take a look when we can. Are you both using the full-size ZED camera? We do not support ZED Mini yet.
User avatar
ben
Staff
 
Posts: 2508
Joined: Thu Nov 08, 2007 6:55 pm
Location: Toronto

Re: Stereolabs ZED camera

Postby studiophile » Thu Apr 25, 2019 6:06 pm

I recently ran a live production with the experimental 11370 and a ZED camera, it was successful running the ZED Mini also. The Camera would drop out occasionally and could be restored by toggling active on / off on the ZED Top. The issues I was experiencing where less frequent when using a lower resolution 720p 30hz. I believe the drop outs were related to USB bandwidth.
studiophile
 
Posts: 4
Joined: Mon Mar 13, 2017 4:50 pm

Re: Stereolabs ZED camera

Postby tohox » Thu Apr 25, 2019 6:20 pm

I was indeed using the full-size version of the camera.

Thanks for looking into this!
tohox
 
Posts: 45
Joined: Tue Jun 14, 2016 1:29 pm

Re: Stereolabs ZED camera

Postby malcolm » Mon Apr 29, 2019 6:18 pm

You should be using SDK 2.5.1 so you get the same firmware that we are using. I'll update the help. You don't need any CUDA installed as TouchDesigner ships with the current version of CUDA it uses. Nvidia drivers coming with the runtimes needed to run CUDA for all versions.
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 4334
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: Stereolabs ZED camera

Postby goto10 » Thu May 30, 2019 12:50 am

Hello!

Does TD have support for multiple Zeds? StereoLabs' website says multiple Zeds are possible on one computer, and the Zed TOP has a par for selecting one of multiple cameras, but when I plug two Zeds in, it only sees one. Has anyone had any success with multiple devices?

Thanks!

: j
goto10
 
Posts: 4
Joined: Thu May 09, 2013 9:39 pm

Re: Stereolabs ZED camera

Postby ben » Mon Jun 03, 2019 2:09 pm

Yeah can confirm that it is only showing 1 camera right now. We will look into it.
User avatar
ben
Staff
 
Posts: 2508
Joined: Thu Nov 08, 2007 6:55 pm
Location: Toronto

Re: Stereolabs ZED camera

Postby goto10 » Mon Jun 03, 2019 2:32 pm

Wonderful- what's the prognosis? We've been banging away at some custom C++ TOPs as a workaround for an event at the end of the week. Any chance it'd be patched by then? Thanks!
goto10
 
Posts: 4
Joined: Thu May 09, 2013 9:39 pm


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests