Login | Register 
FEATURES
APPLICATIONS
DOWNLOADS
EDUCATION
BLOG
WIKI
FORUM
STORE

pre_read_fails from moviefilein top

General discussion about anything TouchDesigner

pre_read_fails from moviefilein top

Postby ajk48n » Thu Jan 10, 2019 5:12 am

I'm getting random (but often) occurrences of movie files failing to preload an image. When this happens, I see a "pre_read_fails" channel pop up in an info dat attached to the movie file top. The channel immediately begins incrementing every single frame.

I've set a chopexec to automatically reload the the movie file whenever the pre_read_fails channel is bigger than 0. This seems to correctly load the image, and the pre_read_fails stop occuring.

I can't find any reference to this channel in the docs, and interestingly when the movie file is working correctly, this channel isn't available at all in the info dat. I'm trying to track down why I'm getting so many failures when preloading. Is there any reference on this channel, or any logs it might be dumping error information to?
ajk48n
 
Posts: 103
Joined: Sat Jun 06, 2015 3:48 am
Location: Sydney

Re: pre_read_fails from moviefilein top

Postby malcolm » Thu Jan 10, 2019 1:58 pm

This channel should be visible on any movie file that is opened. Image files won't have it though.
This channel means the file reader failed to read a frame from the file. Do you have a sample file that exhibits this behavior that you can share?
User avatar
malcolm
Staff
 
Posts: 4275
Joined: Tue Nov 13, 2007 1:11 am

Re: pre_read_fails from moviefilein top

Postby ajk48n » Fri Jan 11, 2019 7:17 am

Hi Malcolm,

I'll try to get a simplified version of the file made up that exhibits the behavior and upload it
ajk48n
 
Posts: 103
Joined: Sat Jun 06, 2015 3:48 am
Location: Sydney


Return to General TouchDesigner Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests